Van Kazerne tot Boutique Hotel

Van Kazerne tot Boutique Hotel

Sander Zwaan RT RM

02 december 2016

Basis Bedrijfshuisvesting kreeg medio 2014 de opdracht van de gemeente Leiden om het voormalige wachtgebouw van de Morspoortkazerne te verkopen. Het wachtgebouw heeft van 1860 tot 1940 dienst gedaan als legerplaats voor het vierde regiment infanterie.

Eind 2014 is het pand succesvol verkocht aan de Holland Property Group uit Warmond. Via de bemiddeling van Basis Bedrijfshuisvesting kwamen de nieuwe eigenaren vervolgens in contact met Yorick en Reanne Bakker, die het onroerend goed wilden transformeren tot een Boutique Hotel. Echtpaar Bakker is geen onbekende in de Leidse horecawereld, ze zijn ook eigenaar van restaurants Scarlatti en De La Soul.

In 2015 zijn de werkzaamheden gestart en medio 2016 werden de eerste gasten verwelkomt in Boutique Hotel d’Oude Morsch (boutiquehoteldeoudemorsch.nl), een echte aanwinst voor Leiden. Het hotel bestaat uit twee verdiepingen en heeft achttien verschillende kamers.

Het hotel is aan een gracht gelegen midden in het centrum van Leiden. Op steenworpafstand is een parkeergarage gelegen en het treinstation is binnen 5 minuten lopend bereikbaar.