Megadeal voor M7 in complex Rijnpoort te Alphen aan den Rijn

Megadeal voor M7 in complex Rijnpoort te Alphen aan den Rijn

Mr Dick Heesen

10 augustus 2016

M7 Real Estate Netherlands B.V. heeft voor haar fonds MBay Netherlands B.V. een mooie deal gesloten met Vertegaal Machinebouw B.V. in haar complex Rijnpoort aan de Energieweg te Alphen aan den Rijn.

Vertegaal Machinebouw B.V. heeft met ingang van 1 augustus 2016 een langdurig contract gesloten voor maar liefst 1.768 m² bedrijfsruimte, onderverdeeld in circa 435 m² kantoor en circa 1.333 m² bedrijf. De aaneengeschakelde bedrijfshallen vormen voor Vertegaal een bij uitstek geschikte plek voor uitbreiding van haar activiteiten.

Vertegaal houdt zich bezig met het bedenken van oplossingen met betrekking tot transport- beweging- en verplaatsingstechniek. 

Op hun website is te lezen: “Vertegaal Machinebouw is gevestigd in Hazerswoude-Rijndijk, maar zal binnenkort verhuizen naar een nieuwe, grotere locatie in Alphen aan den Rijn. Op deze nieuwe locatie kunnen wij u nog beter van dienst zijn. Ook kunnen wij op deze locatie demonstraties geven van onze machines.”

Het complex Rijnpoort werd in november 2013 gekocht met circa 56% leegstand (9 van de 16 units stonden leeg). Na een grootschalig extern onderhoud en het vervangen van de gevel kreeg het complex weer een frisse en bedrijfswaardige uitstraling.

De leegstand is teruggebracht naar slechts 6%.

In het complex Rijnpoort is nu nog maar 1 unit beschikbaar van circa 590 m².

Deze transactie is mede tot stand gekomen door Basis Bedrijfshuisvesting Alphen.