Zorgeloos een weg banen door de financiële jungle: Credion realiseert vastgoedfinancieringen

Zorgeloos een weg banen door de financiële jungle: Credion realiseert vastgoedfinancieringen

04 oktober 2018

Vastgoedfinanciering voor ­ondernemers

Het rondkrijgen van een vastgoedfinanciering is voor ondernemers lastig. “Door de crisis was er de afgelopen jaren weinig mogelijk bij de ­banken”, vertelt adviseur Michel Bierhuizen van Credion Gouda. “Vanuit Credion hebben wij dagelijks contact met verschillende vastgoed­financiers. Hierdoor weten we goed wat er op dit moment mogelijk is. Het financieren van vastgoed is vaker mogelijk dan men denkt.”

Een pand kopen voor zakelijk gebruik

Ondernemers zijn vaak benieuwd hoeveel eigen inbreng nodig is bij de aankoop van een pand, vertelt Bert Tijsterman, adviseur bij Credion Alphen aan den Rijn. “Voor commercieel vastgoed ligt dat percentage rond de 30 procent. Voor de aankoop van een pand voor eigen, ­zakelijk gebruik kan dat echter lager zijn. De ­ondernemer moet dan wel aantonen dat hij de rente- en aflossingsverplichtingen uit de kasstroom kan voldoen. Door de lage rentestand is het voor ondernemers die nu een pand huren, aantrekkelijk om koop te overwegen. Veelal ­blijven de maandlasten gelijk, waarbij
de ondernemer vermogen opbouwt door de aflossingen op de lening. Belangrijk onderdeel van een ­vastgoedfinanciering is de taxatie van de marktwaarde. Daarbij is het essentieel dat de taxateur kennis en ervaring heeft met de sector én de ­regio. Wij werken ­hiervoor regelmatig samen met Basis ­Bedrijfs­huisvesting.”

Gestapeld financieren

Een project van de grond krijgen, kan bijvoorbeeld ook door gebruik te maken van ‘gestapeld financieren’. Bij deze vorm van financieren, ­werken meerdere financiers samen. Als een ­ondernemer een kredietaanvraag doet bij de bank, waarvan 70 procent door de bank wordt toegewezen, dan kan bijvoorbeeld een particuliere belegger de overige 30 procent voor zijn rekening nemen door middel van een lening. Op die manier kan de belegger meer rendement maken en is de ondernemer geholpen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Diverse financieringspartijen

Credion maakt gebruik van verschillende ­financieringspartijen. Enerzijds zijn er natuurlijk de grootbanken, maar daarnaast is er ook een groeiend aantal alternatieve financiers. Dat doet Credion volledig onafhankelijk, in het belang van de klant. “Hiermee biedt Credion meer mogelijkheden dan de banken”, vertelt ­adviseur Marc Hoekstra van Credion Leiden, Duin- en Bollenstreek. “De partijen waar wij mee samenwerken zijn zeer divers van aard en veelal gespecialiseerd naar object of sector. Het verschil tussen de grootbanken en de ­alternatieve ­financiers zit in het acceptatie­beleid en de voorwaarden. Bij Credion zijn we dagelijks bezig om de juiste verbinding te maken tussen onze ­opdrachtgever en de financier. Hierdoor zijn we volledig op de hoogte van het financieringsbeleid. Al onze adviseurs komen uit de bancaire wereld. Wij weten dus als geen ander waar we het over hebben.”

Persoonlijk advies

Credion geeft iedere ondernemer en vast­goed­belegger persoonlijk advies. Bierhuizen: “Wij ontzorgen ondernemers en vastgoed­beleggers bij het verkrijgen van een ­financiering. Dat gebeurt op persoonlijke ­wijze, omdat de wensen en de positie van de klant voor ons centraal staan. Daarbij werken we samen met betrouwbare en professionele partners. Basis Bedrijfs­huis­vesting is daar één van. Kortom, wij weten de weg in de
financiële jungle.” 

 

Wilt u weten wat uw ­financiële mogelijkheden zijn? Neem contact op met Credion.

 

Credion Gouda / Woerden / Oudewater  085-2732210

Michel Bierhuizen 06-46242380

Henri Blokland 06-44333300

 

Credion Leiden, Duin- en Bollenstreek 071-3016016

Marc Hoekstra 06-37604332

Daniël van Egmond 06-13239523

Mark Buytelaar 06-19279270

 

Credion Alphen aan den Rijn / Rijnstreek

Bert Tijsterman 0182-322229 / 06-22211353

 

www.credion.nl