“Zeg wat je doet, en doe wat je zegt” | Onze basis

“Zeg wat je doet, en doe wat je zegt” | Onze basis

Joey de Rooij

11 november 2021

Joey de Rooij is geboren in Leiden, opgegroeid in Katwijk en woont in Rijnsburg. Hij startte in 2008 als stagiair bij Basis, en werd na 10 jaar partner bij onze vestiging in Leiden: “Doordat ik in de regio woon, lopen werk en privé vaak door elkaar heen. Het leuke is dat je op deze manier veel informatie krijgt en dat ik daardoor partijen proactief kan koppelen.”

Vind je het niet vervelend dat werk en privé door elkaar lopen?
“Zeker niet. Het lijkt mij juist vervelend als je de lokale mensen niet kent. Doordat ik werkzaam ben in de regio waar ik woon, zijn de mensen die ik om mij heen zie vaak ook klanten. Je spreekt iemand bijvoorbeeld bij de plaatselijke voetbalclub en op een verjaardag. Voor mij is dat de beste reclame die er is: mond-tot-mond. Na 13 jaar bij Basis word je echt één van de gezichten van het bedrijf, waar ik trots op ben. Mijn werk voelt bovendien echt als hobby, ik ga eigenlijk nooit met tegenzin naar kantoor.” 

Wat spreekt je aan in het makelaarsvak?
“Heel diverse mensen bellen je met een specifiek vraagstuk, van een directeur van een multinational tot een kleine winkelier. Ik ervaar het als een soort spreekuur bij de dokter, waarbij wij dan de vastgoeddokter zijn. Ik zoek vervolgens een oplossing, ben bezig met de verkoop of verhuur van een pand, bepaal de strategie of stel een advies op. Het makelaarsvak is ook echt een mensen-business. Iedere klant heeft een eigen verhaal, het blijft interessant om te ontdekken wat er achter iemands vraag en achter iemands bedrijf zit.”

“Wij zijn een soort vastgoeddokter die je kunt bellen met een vraagstuk” – Joey de Rooij

Wat voor projecten doe je het liefst?
“Ik voel mij echt een makelaar, dus ik vind het complete pakket van verhuur, verkoop, aanhuur en aankoop interessant. Vooral de nieuwbouwprojecten spreken mij aan. Hier stappen wij in vanaf het punt dat de ontwikkelaar een stuk grond koopt of een oud pand volledig wil renoveren of transformeren. Wij geven onze visie over de mogelijkheden, maken een plan wat voor type units het beste kunnen worden ontwikkeld en voor welke type gebruikers deze units uiteindelijk geschikt kunnen zijn. Na de vergunning vanuit de gemeente start dan het verkooptraject. Wij zijn echt de adviseur die van A tot Z betrokken is, dat geeft een goed gevoel.”

Je werd in 2017 gevraagd als partner, wat draag jij bij aan Basis?
“Ik denk vooral dat mensen op mij kunnen rekenen. Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg. Dat is voor een makelaar ook essentieel: afspraken nakomen. Verder weet ik precies wat er speelt in de markt en heb ik inmiddels een groot netwerk aan relaties opgebouwd.

“Je moet zeggen wat je doet en doen wat je zegt” – Joey de Rooij 

Als je een pand zou zijn, wat zou je dan zijn?
Lacht: “Dan hoop ik ooit een Rijksmonumentaal pand te worden. Je weet dan dat je het goed hebt gedaan en een mooie carrière als makelaar hebt gehad, mensen kijken met respect naar je. Als Rijksmonument ben je een soort begrip in de regio en draag je bij aan wat mensen belangrijk vinden. Ik heb in mijn carrière veel geleerd van Sander Zwaan – heel goed in strategisch denken – en Paul van der Plas – die het belang liet zien van pro actief te zijn als makelaar. Op die manier vang je namelijk veel informatie op. En door goed te luisteren en door te vragen kan je partijen vervolgens proactief koppelen. Zo ben je echt van toegevoegde waarde, net als een Rijksmonumentaal pand.” 

Op zoek naar een makelaar die doet wat hij zegt?  
Neem dan contact op met Joey de Rooij via 071-5233277 of mail naar jf.derooij@basis.nl. Hij helpt u graag verder met de aankoop, aanhuur, verkoop of verhuur van uw vastgoed.

Neem contact op