ViV Suits & Shirts Voorburg: Kleding die je pakt

ViV Suits & Shirts Voorburg: Kleding die je pakt

04 oktober 2018

De collectie van ViV Suits & Shirts behoort tot het top­segment. Na een aantal ­pasmomenten – zoveel als ­nodig om tot het perfecte ­kostuum te komen – verlaat de klant de show­room aan de Julianalaan in Voorburg met een hoge kwaliteit maatpak. Gecomplementeerd met luxe maat­overhemden, stijlvolle zijde stropdassen, handgemaakte sokken én, vanaf december, ook met op maat gemaakte schoenen uit Italië.

Een beleving voor de klant

Een maatpak dragen is een wens die veel mannen koesteren, weet de 32-jarige Bart van den Bosch, die ViV Suits & Shirts in 2005 begon als bijbaan. “Mannen houden van mooie dingen. Dure ­horloges, een snelle auto en daar hoort ook een maatpak bij. Winkelen is echter niet hun ding. Mijn klanten komen op afspraak naar de showroom, waar ik alle tijd voor ze neem. Van ­iedere nieuwe klant stel ik een klantprofiel op, waarin ik belangrijke informatie vastleg, zoals de maten en de voorkeur voor pakken en stoffen. Daarmee verloopt het kopen van alle volgende maatpakken en -overhemden heel soepel. Ik weet wat de klant nodig heeft om zijn zakelijke en semi-zakelijke garderobe compleet te maken. Deze persoonlijke benadering draagt bij aan de totaalbeleving voor de klant.” En dat wordt ­gewaardeerd, getuige het aantal klanten dat Bart van den Bosch met ­regelmaat in de showroom ontvangt. Onder wie directeur ­Beleggingen van Basis Bedrijfs­huisvesting, Dick Heesen. “Ik heb alles al geprobeerd,” zegt hij, “van confectie tot bekend Italiaans maatwerk. De kwaliteit van ViV Suits & Shirts steekt er met kop en schouders bovenuit. Het is alsof alle ­sterke punten van andere merken zijn samen­gevoegd in een topkwaliteit maatpak dat je ­alleen bij ViV Suits & Shirts vindt.”

Klasse door eenvoud

Elk maatpak wordt geheel naar de wens van de klant gemaakt. “Double of single breasted, de breedte van de revers, de taillering, de zakken, de knopen, de voering, de labels en ga zo maar door. Samen komen we tot het perfecte kostuum dat, goed gesneden en ambachtelijk gemaakt, aansluit bij de ambities van de klant.”En dan is er natuurlijk nog de stof. Die komt bij ’s werelds beste weverijen vandaan, waaronder Loro Piana: een familiebedrijf gevestigd in een dorpje aan de voet van de Italiaanse Alpen. Echt modegevoelig is de zakelijke markt niet, veranderingen in stoffen en dessins voltrekken zich maar langzaam. Toch hebben de weverijen de grote ruit en de forse streep die het zakelijke modebeeld een paar jaar terug nog bepaalden, al weer achter zich gelaten. “Nu kiezen klanten bijvoorbeeld voor een verfijnd ruitje en is een gebreide stof de trend voor de wat informele, handgemaakte colbert. Over het geheel ­genomen geldt vooral: klasse door eenvoud,” ­besluit Bart van den Bosch. •

Verschillende kwaliteiten van een maatpak

Half canvas: De canvaslagen zorgen voor een optimaal draagcomfort en lopen tot aan de ­middensluitknoop van de jas.

Full canvas: De canvaslagen lopen door tot ­onderaan de jas.

Volledig handgemaakt: Het pak is niet alleen geheel op maat gemaakt maar ook helemaal met de hand in elkaar gezet.

Unconstructed: In de jas is geen canvas ­verwerkt. Dit levert een heel soepel draag­comfort op. De colbert draagt haast als
een overhemd.

Maatwerk

Van het opnemen van de maten tot het laatste pasmoment: het aanmeten van een kostuum is een belevenis met als eindresultaat een ­maatpak dat niet alleen comfortabel draagt, maar ook aansluit bij je ambities.

Mouwplooien

Een shirt met handgezette plooien staat garant voor een luxe en ­exclusieve uitstraling, grote ­bewegingsvrijheid en een hoge mate van draagcomfort.

Knoopsgaten

De handgemaakte knoops­gaten vormen een fraai ­ambachtelijk detail. De kenner waardeert een dergelijk ­stijlvolle afwerking.

Schoudernaad

Alleen als de voering in de schoudernaad aan de buitenkant met handsteken is ­gesloten, bereik je dit resultaat: een jasje dat perfect in de schouders valt.