VideoEstate geeft kijkje in de toekomst van vastgoedmarketing

VideoEstate geeft kijkje in de toekomst van vastgoedmarketing

04 oktober 2018

De Rotterdamse vrienden Miguel en Ivan ­hebben een verschillende achtergrond: Miguel in online videomarketing, Ivan in sales. In 2015 stelden ze zichzelf de vraag: maken we nu écht onderscheid met wat we doen? Onderscheid ­maken kan eigenlijk alleen maar met onder­nemen, vonden ze. Nadat Miguel een aantal keer met bedrijfsmatig onroerend goed in aanraking kwam, constateerde hij een grote achterstand op het gebied van online marketing en video. Hoe kan het zo zijn, vroegen ze zich samen af, dat je bij de huur of aankoop van onroerend goed – een belangrijke financiële beslissing – geen goed beeld krijgt?

“Wat we ten diepste misten”, vertelt Ivan, “was een volledige experience. We leven in een digitale wereld met tal van mogelijkheden. Foto's brachten het gevoel van een object niet over. Daarbij is de zoektocht naar een passend object vaak een enorme uitdaging.” “We zijn allemaal continu verbonden met de ­digitale wereld”, vertelt Miguel. “Als consument weet je niet beter. Maar zodra je met vastgoed te maken krijgt, lijkt het wel alsof je terug de tijd in gaat.”

Zichtbaarheid

Met die constatering was VideoEstate geboren. Met VideoEstate leveren Miguel en Ivan voor makelaars een ‘creatieve, digitale totaalbeleving’ af. Video is daartoe het belangrijkste middel, maar wordt gecombineerd met fotografie, ­platte­gronden en 3D artist impressions. ­Daarnaast zorgt VideoEstate voor de online zichtbaarheid via resultaatgerichte online ­marketing, inclusief passende content en een op maat gemaakte ­online strategie. Een duidelijke online strategie heeft diverse voordelen ten opzichte van alleen de markt ­volgen. Ivan: “Een online traject zorgt voor structuur binnen de organisatie, maar creëert ook een duidelijk profiel naar buiten toe. Onze kracht hierin is de inzet van online video, een middel dat het bereik enorm vergroot.”

“Het is heus niet zo dat makelaars in een andere tijd leven”, benadrukt Miguel. “Het probleem is dat je moet doen waar je goed in bent, en een makelaar is geen online marketeer. Met ­VideoEstate nemen wij juist de lead. Zodat de makelaar zich kan focussen op zijn kerntaken.”

Online marketing

Ivan: “Online marketing is geen eenmalige ­handeling, zoals vaak wordt gedacht. Zo van: content online en klaar. Het vraagt om een andere manier van denken, het moet onderdeel worden van je DNA.” Zomaar met online marketing aan de slag gaan, is een no-go, is de overtuiging van VideoEstate. Miguel en Ivan verzorgen het ­totaalplaatje. “Wij zorgen voor een high-end ­video en online strategie, waarin de kijker wordt meegenomen. Het moet een ervaring zijn.”

Voordat Miguel samen met Ivan VideoEstate ­begon, produceerde hij een breed scala aan video’s, waaronder muziekvideo’s en bedrijfsfilms. Maar het verbeelden van (vaak leegstaande) ­bedrijfspanden is misschien nog wel de grootste uitdaging. “Een bedrijfspand is vaak een blok ­beton. Dat vertalen naar een wervende video, met creatieve beelden en goede muziek, is een kunst op zich.”

Na productie komt al snel de online strategie om de hoek kijken: wie is mijn doelgroep, hoe kom ik hiermee in contact en hoe krijgen zij de content onder ogen? “Wij nemen al die ­aspecten mee.”

Toegevoegde waarde

Ivan: “Het is duidelijk dat de traditionele makelaar wordt ingehaald door de snel veranderende ­digitale wereld. Wie niet de stap zet naar een ­nichemarkt, of goed doordachte trajecten biedt mét toegevoegde waarde, merkt al snel dat ze overbodig worden.”

Miguel: “Er ontstaat hierdoor voor makelaars een mooie uitdaging, waar wij ze graag in ­bijstaan. VideoEstate denkt continu aan de ­toekomst. Het heden is alweer verleden, dat is onze kracht.”  

 

VideoEstate

www.videoestate.nl

010 - 223 0825

hallo@videoestate.nl