“Succes begint met vertrouwen”  Aart Jan Verdoold over 13 jaar GREEN en Basis

“Succes begint met vertrouwen” Aart Jan Verdoold over 13 jaar GREEN en Basis

04 oktober 2018

Van Paul van der Plas, oprichter van Basis ­Bedrijfshuisvesting, heeft Aart Jan Verdoold het vak geleerd. “Een betere leermeester had ik me niet kunnen wensen. Ik heb het niet alleen over kennis van panden, locaties en prijzen, maar vooral over vaardig­heden die je als makelaar moet bezitten en die je op school niet leert. Paul leerde me hoe je ­onderhandelt en wat klantvriendelijkheid in de ­praktijk betekent. Hij vond dat de waarde van een pand op de achterkant van een sigarendoos moest kloppen. ‘Als het daar niet klopt, kan het ook niet in een Excel-­bestand kloppen’, zei hij ­altijd. Paul gaf me een soort zesde zintuig mee waar ik nu nog steeds heel dankbaar voor ben; net als hij luister ik bij een waardeberekening ook altijd naar mijn ­onderbuikgevoel.”

Bijzondere projecten

Een van de laatste projecten die Verdoold in zijn Basis-periode oppakte was het plein aan de Kennedylaan in Leiden. “Dat deden we voor Jan Zeeman, want toen bestond de relatie tussen beide partijen al”, vertelt Verdoold. “In 2005 was de locatie nog een simpele winkelstrip met als hoogtepunt een kleine Spar. Zeeman bracht de kwaliteit flink omhoog en maakte van het oude en vervallen stripje een volwassen wijkwinkelcentrum. En toen GREEN in datzelfde jaar werd opgericht, volgden nog meer mooie projecten waar ik op een totaal nieuwe manier met Basis samenwerkte. We betrokken Basis bij mooie ­projecten als de Baronie in Alphen aan den Rijn, het hoofdkantoor van MTV in Amsterdam en de aankoop van 27 ­locaties van Connexxion door heel Nederland. En in 2010 hebben wij de ­Vastgoed Managementafdeling van Basis ­overgenomen, waardoor de relatie nog hechter is geworden.”

Hetzelfde DNA

“Wat zo mooi is aan de samenwerking, is dat we op eenzelfde manier naar locaties kijken. Je moet allebei de mogelijkheden van een object herkennen. En eenzelfde visie hebben op ondernemen; Basis en GREEN zien dat allebei als het aangaan van gecalculeerde risico’s. Verder voelen we elkaar goed aan en hebben we hetzelfde DNA, dat gekenmerkt wordt door hard werken, beslissingen nemen op basis van gezond boerenverstand, het Hollandse motto ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ en het belang dat we hechten aan goede ­inhoudelijke kennis.” 

Over GREEN

GREEN Real Estate B.V. richt zich op de ontwikkeling, de aankoop en het management van vastgoed. Vanaf de oprichting werken Aart Jan Verdoold en Jan Zeeman nauw samen met ­Basis. Verdoold: “Succes begint met vertrouwen en dat zit vanaf het begin al goed tussen GREEN en ­Basis. GREEN is ook actief in Alphen aan den Rijn, Leiden en Gouda; de ­locaties waar Basis vestigingen heeft. Dat is natuurlijk geen toeval.”