Duurzaam complex verrijkt Gouwepark Moordrecht

Duurzaam complex verrijkt Gouwepark Moordrecht

04 oktober 2018

Toekomstbestendig bouwen

“De afgelopen tijd was duurzaamheid het gesprek van de dag”, vertelt directeur Jan van der Vlist van Vliroon Holding B.V. “Bij dit gebouw ligt daar ook de nadruk op. Zo gebruiken we zo veel ­mogelijk materialen met een duurzaam karakter en krijgen de units een uitzonderlijk hoge isolatie­waarde. Hierbij houden we de toekomstige richtlijnen van de overheid in het achterhoofd. De focus ligt dus op toekomstbestendig bouwen. De units zijn ook uitermate geschikt voor de ­gevestigde ondernemers die groei doormaken en meer ruimte nodig hebben.” 

Geen gasaansluiting

De 23 bedrijfsunits, die verdeeld zijn over de ­begane grond en eerste verdieping, worden voorzien van een warmtepomp. Hiermee ­kunnen de units worden verwarmd en gekoeld middels een betonkernactiveringssysteem. “In het complex gebeurt alles elektrisch, er is geen enkele gasaansluiting te vinden. Dat zie je tegenwoordig steeds vaker. Het nieuwe energie- en klimaatakkoord verplicht het bedrijfsleven energiebesparende maatregelen te treffen. Door gasaansluitingen achterwege te laten, kan men hier energieneutraal ondernemen”, vertelt Van der Vlist. “We willen een duurzame uitstraling creëren. Dat gaat met dit complex goed lukken.”

Inhoud van units

De vijf verschillende type units hebben een ­oppervlakte van 174 tot 373 m2 en hebben een koopsom vanaf € 235.000 vrij op naam. “We gaan hierbij uit van een casco plus-opleveringsniveau”, aldus Van der Vlist. “De koper krijgt een hal met een gedeeltelijke verdiepingsvloer, een wc, buitenverlichting en een warmtepomp om te koelen en verwarmen. Dat is de basis, maar potentiële kopers kunnen ook gebruikmaken van het optiepakket. Hierbij moet je denken aan zonnepanelen op het dak, een laadstation voor elektrische auto’s en glasvezel.”

Praktische buitenruimte

Naast de binnenkant beschikt het complex ook over een buitenterrein, dat volgens Van der Vlist erg praktisch is. “Het is een gebruiksvriendelijk terrein met veel parkeergelegenheid. Dat is ­natuurlijk erg belangrijk voor bedrijven. Verder heeft het parkeerterrein twee in- en uitritten. Dit voorkomt allerlei hinderlijke verkeersopstoppingen door manoeuvrerende vrachtauto’s. 

A-locatie

Het nieuwbouwpand wordt gebouwd aan de Grote Esch in Moordrecht. Een echte A-locatie, aldus Van der Vlist. “De units worden gebouwd op het zuidelijk deel van bedrijventerrein ­Gouwepark en hebben uitzicht op de provinciale weg N207. Het Gouwepark is een relatief luxe ­industrieterrein en grenst aan de A20 en A12. Het is zo’n 65 ha groot en heeft een goed ­ondernemersklimaat.”

Parkmanagement

Een extra voordeel van Gouwepark is dat er een uniek beheerconcept wordt gehanteerd: parkmanagement. Dit bestaat uit een basis­pakket met collectieve beveiliging van het ­terrein, vervoermanagement en een collectief bedrijfverwijssysteem. Naast het basispakket kunnen bedrijven op Gouwepark een keuze­pakket met extra diensten afnemen. Hierbij kan men denken aan het collectief inkopen van energie, onderhoud van het private groen, afvalinzameling en beveiliging per object.

De bouw van Interhof Gouwepark gaat in ­november 2018 van start. Naar verwachting wordt het complex in juni 2019 opgeleverd. 

Heeft u interesse in (een van) de bedrijfsunits van Interhof Gouwepark? Neem dan contact op met Kees Verhoeff van Basis Bedrijfshuisvesting ­Gouda via (0182) 525 700 of k.verhoeff@basis.nl.